torstai 13. joulukuuta 2012

Tähän päivään ja The Day

Olipa taas varsinainen "pikakelaus" menneeseen, mutta tekipä ainakin minulle hyvää kirjoittaa tuo kaikki ylös. Mutta nyt on aika katsoa tähän päivään ja tilanteeseen.

Meillä on The Day tiedossa :) 27.12.2012 tulee olemaan poikiemme syntymäpäivä, elleivät toisin itse päätä. Toivoimme hieman itse, että leikkaus olisi mennyt ensi vuoden puolelle, ettei poitsujen tarvitsisi olla niitä loppuvuoden lapsia ja synttäritkin ovat jouluna. Mutta itse olen salaa tyytyväinen, että leikkaukseen on enää pari viikkoa ja tämä "olo" loppuu. Kehoni on nimittäin vallattu ja oma määräysvalta sen toiminnasta jo melkoisen rajoittunutta :)

Meillä oli tiistaina juhlapäivä, kun vauvat täyttivät 30 raskausviikkoa. Tähän päästyään katsotaan nimittäin, ettei vauvoilla pitäisi olla enää mitää suurempaa hätää, jos syntyisivät. Eilen hyvät uutiset vain jatkuivat, kun viikottaisessa ultrassa oli taas kaikki hyvin ja saimme kuulla taas yhden lääkärin ihmettelyt, miten hämmästyttävän hyvin kaikki kolme ovat ykkösten kasvukäyrillä (nyt siis 1,5-kiloisia), lapsivettä on hyvin ja kohdunsuu niin pitkä (eli ei merkkiäkään synnytyksen alkamisesta). Lääkäri totesi, että olisi melkein jo toivonut että tutkimuksista olisi löytynyt jotain, mitä olisi pitänyt alkaa seuraamaan, jotta olisi saanut syyn ottaa minut jo osastolle sisään. Mutta ei :) Itse olen todella iloinen, että saan olla näillä näkyminen siis kotona aina leikkausaamuun saakka. Ja varsinkin, että saan olla mukana Lennin varsinaisessa ensimmäisessä joulussa, jossa jo lahjojen saanti ja pukin tuleminen on jännää, sekä kaikki tärkeät ihmisen ovat koolla.

Loppuaika tulee olemaan melkein päivittäistä käyntiä Naistenklinikalla, mutta enää kaksi viikkoa!? Kävimme myös tutustumassa lasten valvontaosastolle, jossa saimme tietää tulevasta sektiosta ja sen jälkeisestä ajasta. Lapset joutuvat mitä todennäköisimmin teholle alkuun, mutta vain ruuan imeytymisen ja hengityksen alkuun auttamisen suhteen. Jos kaikki menee hyvin. Meillä aika hyvät mahdollisuudet siihen, että olisivat jo lähempänä kahta kiloa syntyessään, mikä olisi jo todella hyvin. Meitä kävi ihan itkettämään, kun asiasta tuli nyt niin konkreettinen. Meillä tosiaan on kohta kolme lasta lisää! Aloimme miettimään, missä vaihdamme vaipat ja missä lapset nukkuvat :)

7 kommenttia:

 1. Hei Päkä! te ootte niin kingejä, täällä seurataan ilon ja jännityksen kyynel silmäkulmassa tapahtumia :) Tsemiä ja joulunodotusta!

  VastaaPoista
 2. Täti täällä kyynelehtii liikutuksesta. Vaikka luulin tuntevani teidät suht hyvin, olette onnistuneet kolmosasiassa yllättämään. Olette aivan käsittämättömän sinnikkäitä, positiivisia, pragmaattisia ja ihania, tietty. Ihan mieletöntä.

  Tarkoittaako tää sitä, että nyt saa jo ommella??? ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana lukea näin hyviä uutisia!

  Onnea loppumetreille ja hyvää joulua!

  VastaaPoista
 4. Hei Päivi,
  Olen monesti miettinyt mitä sulle kuuluu, ja jotain kuulumisia olenkin saanut äitini kautta kuulla äitiemme yhteisten lenkkihetkien tuotoksena. Äitisi kertoi blogistanne ja yhdessä meidän mamman kanssa Nessut kädessä olemme lukeneet teidän huikeasta lottovoittosta - todellinen jackpot!! Valtavasti onnea koko perheelle ja ihanaa kuulla että kaikki on mennyt hyvin. 1/3 osilta eläydyn teidän vaiheisiin, sillä meille on myös tulossa perheenlisäystä ja suurin piirtein samoilla raskausviikoilla porskutetaan. Tsemppiä loppuodotukseen ja ihanaa vauva-aikaa odottaessa :) Organisointikysymys vain, eikö? :D

  Hyvää joulua masuasukeille ja koko perheelle! <3

  Terkuin, Susanna (os. Virtanen Patoniitystä, nyttemmin Suomela)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että nyt voi lukea täältä mitä teille kuuluu. Ja itkuhan siinä tuli. Miialta muistanut joka kerta kysellä kuinka pienokaiset ja vanhemmat jaksavat. Ineksen turvakaukalo ja pieniä vaatteita laitan tulemaan Nikon ja Liisan mukana sinnepäin. Niillä tulevaisuudessa varmasti käyttöä. Tsemppiä loppumetreille ( Niin olisihan se 1.1 ollu aika hieno syntymäpäivä :)

  VastaaPoista
 6. Ilosta itkua tihrustaen luin kuulumiset <3 Lapsillekin uskalsin kertoa vähän aikaa sitten ja yhdessä ihmeteltiin kolmea uutta pikkuserkkua. Meidän perhekerhossa kerroin syksyllä asiasta ja nyt siellä viikottain kysellään kuulumisia ja ollaan hengessä mukana. Ja koska kyseessä on srkn kerho niin tsemppaamassa ovat myös korkeammat voimat ;) Ihanaa joulua teille kaikille!

  VastaaPoista
 7. Voi ihanaa, todella huippua lukea, että kaikki on mennyt edelleen hyvin ja lottopottinne lunastuspäivä lähenee!Kyyneleet silmissä täälläkin luetaan uskomatonta tarinaanne syksyn ajalta...Todella hienoa, että jaat ajatuksianne täällä blogissa. hienosti olette selvinneet melkoisista elämänmuutoksista ja tunneskaaloista. Oikein paljon tsemppiä kahdelle tulevalle viikolle!!Tunnelmallista & onnellista joulunaikaa!
  T.Sirja & Peter

  VastaaPoista