torstai 7. helmikuuta 2013

Anton

Anton ei oikein vieläkään ole perustanut tuon syömisen päälle. Kehittymistä syömisen suhteen ei oikein ollut ollut ja isommat pojat vetelivät jo hyvällä ruokahalulla maitonsa itse. Sovimmekin meidän ravitsemusihmisen kanssa, että viikonlopun ajan jättäisimme nenämahaletkuttelut Antonin kohdalla selkeästi minimiin ja yrittäisimme pelkällä pullolla, jolloin yrittäisimme siis herätellä syömishaluja kunnon nälän avulla.

Meidän minimies aiheutti meille ylimääräisiä sydämentykytyksiä lauantaina, kun hän päätti mennä itse repäisemään nenämahaletkun pois. Olimme juuri koko päivän olleet antamatta hänelle maitoa letkun kautta ja tarkoitus oli ollut antaa sitä yötä vasten, joten pieni huoli tuon letkun irtoamisesta tuli. Päätimme kuitenkin katsoa sunnuntain miten syöminen edistyy ja edistyihän se, mutta niin että Anton saattoi syödä kolmenkin tunnin ajan pullosta pikkuhiljaa välillä nukahtaen. Itse syöty määrä ei kuitenkaan riittänyt tarvittavan päiväkohtaisen määrän saavuttamiseen ja tultiinkin painossa 100 grammaa alaspäin. Kävimme siis eilen lastenlääkärillä ja Anton sai nenämahaletkun takaisin :( tavallaan helpotus, kun tietää että nyt Anton saa varmuudella tarvittavan määrän maitoa, mutta tavallaan takapakkia. Muutoin Antonilla oli kaikki hyvin, eikä mitään rakenteellista ym. syytä löydetty kuin että harjoitusta harjoitusta tuon imutehon löytymiseen kaivataan.

Onneksemme tuon letkun takaisin tulo ei ole vähentänyt syömisen haluja, vaan Anton onkin nyt syönyt jo melkein koko aterioitaan itse :)

Meidän sisukas pienimies :)

Neuvolantäti kävi tänään ja strategiset mitat: Joel 2730 g, Anton 2300 g ja Oliver 2680 g. Isommat pojat alkavat siis tuntua ihka oikeilta vauvoilta, eikä niinkään keskosilta.

1 kommentti:

 1. Terttu Vastamäki

  Anton taitaa olla isoveli Lennin sukulaissielu.
  Kuin Kapu Karvakorva oli koira jota kukaan ei määräillyt, syö silloin kun huvittaa ja millä
  tavalla, sen myös määrää Anton itse. Lennikin
  juoksutti äitiä ja isää monta päivää ennenkuin
  löysi sopivan syntymäpäivän 4.4.2011. tulikohan
  oikein?

  VastaaPoista