tiistai 21. toukokuuta 2013

MoiMoi vauva...mitä kuuluu?

Tämän Lenni aina lausahtaa, kun näkee jonkun vauvoista. Lennille kaikki vauvat ovat myös Joeleita (ilmeisesti helpoin sanoa).

Lenni on kyllä maailman ihanin isoveli, pikkupojat seuraa jo tosissaan katseellaan Lenniä eivätkä hätkähdä Lennin välillä vähän rujompiakaan otteita...naureskelevat vaan. Lenni ei ole siis vieläkään osoittanut minkäänlaista mustasukkaisuutta tai muuta turhautumista vauvoja kohtaan. Vaikka kuinka kiukuttaisi, niin aina vauvoja kohtaan ollaan kilttejä ja huolehtivaisia. Lenni tuleekin usein juosten luokse ja huutaa "äkkiä, äkkiä äiti, vauva ikkee (itkee)", jos joku vauvoista vähänkin itkee. Ja sitten juoksee kauheata vauhtia laittamaan tuttia ja silittämään päästä, samalla lirkuttavalla äänensävyllä (ilmeisesti meiltä oppineena) vauvalle hokien, että "ei hätää". Nukkumaan mennessäkin me Markon kanssa jäämme ennemmin paitsi iltahaleista ja pusuista, kun Lenni käy aina antamassa ne ensisijaisesti vauvoille. Nyt kun vauvat ovat alkaneet vähän kommunikoimaan hymyllään, katseellaan ja käsillään Lennin kanssa, on Lenni ihan haltioissaan.

Tarhassakin kuulemma lempileikkinä on nukkeleikit, jossa hoidetaan nukkevauvoja. Mutta onneksi muitakin kiinnostavia leikkejä on paljon, ettei tämä vauvavoittoinen kotielämä nyt ihan täysin hallitsisi. Iltaisin nukkumaan mennessä pitää saada myös oma nukkevauva kainaloon, jolle hän tekee ihan samat asiat kuin me Lennille. Eli kun laitan peiton Lennin päälle ja silitän häntä, niin Lenni tekee saman perässä nukelleen.

Käyn Lennin kanssa joka päivä tunnin verran puistossa ja eilen sain nauraa katketakseni, kun yhtäkkiä näen, kun Lenni on puskassa housut nilkoissa ja lauma tyttöjä ympärillä. Lenni oli sitten ensimmäistä kertaa päättänyt käydä puskapissalla ja tytöt olivat tulleet seuraamaan tilanteen edistymistä...kauan hän siinä yritti täyden odottavan hiljaisuuden vallitessa, mutta totesi tovin päästä kaikille tytöille reippaasti hieman pettyneenä, että "ei tullut" ja rupesi repimään housuja ylös. Voi muru :)
p.s. perjantaina on pikkupoikien kanssa kätilöopistolla kontrolli, niin saadaan kuulla miten meillä voidaankaan.

1 kommentti:

  1. Ihana kuulla, että Lenni on noin rakastava isoveli! Meille on syyskuussa tulossa toinen lapsi :0) ja vähän pahaa pelkään, että Olivia ei tule olemaan asiasta niin innoissaan. Olivia ei myöskään koskaan koske nukkeihinsa, vaan leikkii traktoreilla, kaivinkoneilla, paloautolla ja junaradalla. Muutenkin koneet ja elektroniikka kiinnostavat. Hän tietää hyvin mitä ruuvimeisselillä tehdään ja menee sekaisin onnesta kun päräyttää porakoneen käyntiin. Sitä kaikkein rakkainta leluaan, vaaleansinistä hiirtä, Olivia kantaa ympäriinsä joko kuristusotteella kaulasta tai roikottamalla jaloista pää alaspäin.

    VastaaPoista