keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Pojat 8 kk

Nyt kun miettii kevättä niin elämämme on muuttunut melkolailla. Ja pelkästään positiiviseen suuntaan.

Pojat ovat nyt kalenteri-iältään 8 kk ja korjatun iän mukaan (lasketun ajan mukaan) 6 kk. Kehitys tulee siinä jossakin välissä. Neuvolassa poikien käynnit ja kehitystä katsotaan kalenteri-iän mukaan ja taas kätilöopistolla lastenläälärit katsovan korjatun iän mukaan. Yritä nyt tässä sitten päättää mitä sanoo, kun poikien ikää kysytään. Ollaankin päädytty puhumaan pelkästään kalenteri-iästä. Saa sitten kouluun ym. mennessä miettiä uudelleen tulisiko poikien kanssa ennemmin elää korjatun iän mukaan.

Täällä on tapahtunut jo suuri askel "normaaliin" elämään. Marko siirtyi nukkumaan viereeni meidän yhteiseen makuuhuoneeseen :) Pikkupojat nukkuvat edelleen hyvin yönsä. Lenni pienen eroahdistuskautensa jälkeen palasi taas Markon vierestä omaan sänkyynsä nukkumaan. Ja nyt Lenni nukkuu omassa huoneessaan ja pikkupojat omassaan. Pitkälle on siis päästy keväästä. Nyt kun olemme päässeet taas kaikki nukkumisen makuun, tuntuu että nukkua voisi enemmänkin ja tuntee olevansa väsyneempi kuin keväällä. Tämä on kuulemma hyvin tyypillistä. Meillä myös nykyään istuskellaan. Joel ja Oliver istuvat jo todella hyvin itsekseen, Anton matkaa mieluummin ympäri huonetta pyörien. Joel myös tänään veti itseään ensimmäistä kertaa käsillään eteenpäin mahallaan. Tähän asti Joel ja Oliver ovat hermostuneet melkoisen pian, kun eivät ole päässeet eteenpäin ja nyt istuskelu tuntuukin olevan heidän juttunsa. Yösyömisten poisjäätyä pulloshowkin helpotti ja nykyään tuntuukin, että on aikaa iltaisin tehdä muutakin kuin seuraavia maitoja tai pestä pulloja. Katsommekin nykyään jo hieman telkkaria sohvalla iltaisin, jee. Keväällä vielä hiihtelin yöpaidassani aina iltapäivälle asti ja yritin hakea nukkumispaikkaa, nykyään petaan aamuisin sängyn ja vien Lennin aamusta tarhaan. Päivällä toki otan usein vielä unet poikien kanssa. Keväällä meillä kävi silloin tällöin hoitaja apuna, nyt melkoista luksusta, kun äitini on hoitamassa kanssani poikia aamupäivät. Elämä on siis oikein mallillaan.

Ja ne viimeisimmän neuvolan mitat: Joel 9140 g ja 69 cm, Oliver 8610 g ja 68 cm, Anton 7420 g ja 67,6 cm. Ei tarvitse siis käydä salilla ei, kun näitä säkkejä kanniskelee :)

 "Roikkuuko mulla joku tossa suunpielessä?" (Anton)

 "Oota mä pyyhi mun suun sun masuun" Oliver ja Anton

 Äidin pikku lenkkikavereilla releet vaihtuu säiden viiletessä (päällä mummun kutomat neuleet)

 Yritä nyt tässä lukea aamulehteä aamupalalla välittämättä kolmesta jokaista liikettäsi herkeämättä seuraavasta silmäparista.
Hei, me istutaan.

3 kommenttia:

 1. Wau, kohta teillä jo juostaan ja sitten alkaa taas uudet haasteet :)
  Ja Joel se ottaa kohta Kallen painossa kiinni. Kotivaakalla mitattuna Kalle painoi 10kg. Isoja poikia.
  Mukavaa syksyä kaikille!

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea teidän touhuista ja siitä että kaikki sujuu hyvin, vielä kun joskus onnistuis teidät näkemään oikein livenä :)

  VastaaPoista
 3. Heh, on muuten hauskaa miten "pikkupojat" niinku meillä on tapana sanoa vaikuttaa lähiympäristöönsä. Serkkutyttö ruokkii, kärrää, hoitaa ja nukuttaa sujuvasti kolmea "vauvaa". Herätti myös hilpeyttä kun lösähti yhtäkkiä sohvan nurkkaan ja kun ihmettelin onko se noin rankkaa, halusi soittaa Päiville (ja hakea vertaistukea ;) Tänään yllätyin myös kun kysyin mikä on kenenkin vauvan väri, niin luetteli (sattumalta) ihan oikein: Anton vihreä, Oliver sininen ja Joel punainen :)

  On ne kyllä lepposia kavereita!

  VastaaPoista