sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Mökki

Muistelen edelleen lämmöllä edellistä äitienpäivää ja kesän ensimmäistä mökkikeikkaa. Vanhemmillani on ollut mökki niin kauan kun olen elänyt ja olen siellä kaikki lapsuuteni kesät viettänyt. Mökki on saaressa ja siten talvet "kiinni". Pitkän talven jälkeen mökille ensimmäistä kertaa meneminen on ollut kautta vuosien jotenkin erityinen.

Viime vuonna tähän aikaan elimme varmasti raskainta aikaa lasten kanssa, pikkupojat nukkuivat huonosti ja heitä sai olla hytkyttelemässä ihan koko ajan. Tämän takia se kevään ensimmäinen mökin raikkaassa ilmassa nukuttu yö jäi niin ihanana muistona mieleen, kun sai ylipäätään nukkua ja vieläpä koko yön putkeen hiljaisuudessa :) Niin ne pienet ilot ovat usein niitä kaikista arvokkaimpia muistoja.

Viikko sitten pakkasimme auton ja suuntasimme kohti tätä rakasta mökkiä, oli aivan ihanan kesäinen ilma jo. Pojat suhtautuivat hieman skeptisesti venematkaan, mutta itse mökillä viihdyttiin todella hyvin. Reissu oli myös pieni ensimaku ensi kesään, miten sitä saadaankaan juosta kavereiden perässä, kun vettä on vähän joka puolella. Pojat eivät vielä erityisesti halunneet veteen, joten vahtiminen on vielä helppoa. Ainoastaan kerran Anton oli ranteita myöten vedessä rannassa kun yritti lähteä meidän perään, kun lähdettiin verkoille. Luulenpa, että kestävämpi ratkaisu kesällä on liikkuminen ei aidatulla alueella pelastusliivit päällä :)

 Rannassa lähdössä veneellä saareen mökille.

 Trampoliinilla oli sähköinen tunnelma.

 Tähän vielä yleensä pysähdyttiin järveä ihmettelmään, mutta eiköhän tuo tule kesällä jo vähän liiankin tutuksi.

 Ensikosketus elävään kalaan. Ja mitenkäs sitä muuten siihen tutustuttaisiin kuin maistamalla sitä. Tuosta Anton otti kalan käteen ja laittoi sen suuhunsa, eikä edes tuntunut missään.

 Ja vappuja vietettiin palomies Lennin ja pelastushelikopterin kanssa.

Lomaillessa oli mahdollisuus myös äiti, isi ja pikkupojat laatuaikaan, joten veimme pojat katsomaan mistä se maito oikein tulee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti