torstai 15. elokuuta 2013

Tulevaisuus

En ole ikinä aikaisemmin elämässäni miettinyt elämääni niin pitkälle, kuin nyt kolmosten syntymän jälkeen. Täällä on kuulkaa suunnitelmat jo tehtynä aina eläkeikään asti :) Olen aina elänyt pelkästäään tässä hetkessä enkä ole paljoa vuotta pidemmälle elämääni miettinyt, mutta luulenpa että se on yksi selviytymiskeinoni tässä tilanteessa. Kun näkee elämänsä suuremmassa perspektiivissä näkee tämän hetken elämänvaiheen arvokkaana ja omanlaisenaan. Se, että on nyt niin lukittuna kotiin eikä "omaa aikaa" ole paljon mitään, ei tunnu yhtään pahalta eikä kaipaa muuta, kun tietää että tulee aika, kun me suorastaan rukoilemme poikia olemaan joskus kotonakin ja tekemään meidän kanssa juttuja. Tulee varmasti aika, kun sitä aikaa on taas yllinkyllin itselle, omalle työuralle ja toiselle Markon kanssa. Koenkin ilokseni pelkkää tyytyväisyyttä elämääni kohtaan ja nautin tästä ajasta, kun pojat ovat pieniä. On helpompi elää hetkessä.

Näin  se menee: ensin perhe-ja työelämään siihen asti kun pojat muuttavat pois kotoa. Toivottavasti saamme myös asua tässä asunnossa siihen asti ja toivottavasti saa tehdä yhtä mielekästä työtä kuin tähänkin asti. Sitten pojille tiedoksi, että lapsia hankitte sitten vasta vähän myöhemmin, tai me olemme heidän apunaan sitten vähän myöhemmin. Koska myymme sitten tämän asunnon ja ostamme pienen asunnon keskustasta ja matkustelemme Paljon :) Sitten kun olemme eläneet tätä vaihetta kylliksemme ostamme taas isomman kodin, mihin mahtuu lapsenlapsia kyläilemään ja olemme poikien apuna lasten kanssa. Kun nyt sen ymmärtää, miten arvokasta isovanhempien apu on.

Koin viime lauantaina voimakkaan tulevaisuuden kokemuksen, kun sukulaispoika, joka oli vasta vähän aikaa sitten pieni poika seisoi vieressäni meidän keittiössä ja oli saman pituinen kuin minä ja oli jo ihan aikuisen oloinen. Hätkähdin, kun mietin että jossakin vaiheessa minulla pyörii neljä tuollaista äijää täällä keittiössä. Ja tietty se viides. Mieletöntä! Toivottavasti onnistumme kasvattamaan heistä myös yhtä tasapainoisia ja onnellisia, ja mikä tärkeintä säilyttämään hyvän yhteyden heihin.

Huomenna on poikien 8 kk kätilöopiston kontrollikäynti ja samalla saamme sen lähetteen unikouluun. Saimme tiedon, että näillänäkymin paikka meille olisi  Tammisaaren sairaalassa valmiina jo ensi viikon tiistaina ja tämä koulu kestäisi siis kolme yötä.

 Oliver matkustajana Lennin laivassa

 Lenni ja sen veli

 Aamuhetki

Aamupuurolla, tällä hetkellä meillä syödään vielä näin. Mitä nyt joskus lähtevät karkuun pyörimällä.

3 kommenttia:

 1. Näin sitä taas itketetään täti-ihmisiä.. Ihania ootte kaikki! Päivi, nyt me jäätiin kiinni. Mitkä yökkärit Joelilla ja Oliverilla oikein onkaan ;)

  VastaaPoista
 2. Teidän elämää on vain aivan uskomatonta seurata! Nuo kuvat ovat niin ihania ja idyllisiä ja ajatuksesi kuulostavat niin tasapainoisilta, että ei voi kuin vaan ihastella. Ei se aina helppoa ole, kuten totesitkin, mutta aivan mahtavaa, että osaatte kuitenkin ottaa sitä perspektiiviä ja nauttia kaikista vaiheista.

  Meillä toisen lapsen laskettu aika 8.9., eli varsin pian. Olivia on nyt pari viikkoa harjoitellut hoitokuviota naapurin Liljan kanssa. Ihan uudenlainen elämänvaihe siis alkamassa.

  VastaaPoista
 3. Jos täti itkee, niin kyllä täälläkin itketään. Huikea tunne kyllä kun miettii kuinka aika kuluu ja kohta on tosiaan teillä yksi jääkiekkokentällinen Erkkilöitä, mille äiti toimii suurtalouskokkina. :)
  Kuinka itsekin osaisi nauttia juuri tästä hetkestä, eikä suunnitella ja miettiä aina tulevaa. Ihana oli nähdä teitä kaikkia.

  VastaaPoista